Als één van de eerste expeditie bedrijven in Nederland is Nouveau Shipping & Transport in 2010 gecertificeerd door de Nederlands Douane als AEO vergunninghouder.

De status van AEO vergunninghouder houdt in dat Nouveau Shipping & Transport in de gehele Europese Unie als betrouwbaar wordt beschouwd als het gaat om douane transacties.

Naast de  vergunning voor douane zaken beschikken wij over de vergunning AEO-S, hetgeen de meest uitgebreide AEO vergunning (AEO-Full) is wat bijdraagt aan de beveiliging van de totale logistieke keten.

Voordelen van de AEO-Full vergunning zijn o.a.:

  • minder fysieke en documentcontroles;
  • voorrang bij controle als uw bedrijf hiervoor is geselecteerd;
  • op verzoek kan een controle op een bepaalde locatie plaatsvinden (verlegging);
  • kennisgeving vooraf bij controles;
  • erkenning van de vergunning door andere landen (buiten de EU) in het kader van wederzijdse erkenning
    (Mutual Recognition Agreement, (MRA))

Het verdrag tot wederzijdse erkenning (MRA) zijn: Japan, Verenigde Staten van Amerika, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en China. Het certificaat is geldig in de gehele Europese Unie.

Regelmatig voeren wij een zelfbeoordeling uit alsmede beschikken wij over een dagelijks monitoring systeem waarmee wij voldoen aan de door de EU gestelde eisen.

Voor gerenommeerde cliënten treden wij op als zowel indirect en/of direct vertegenwoordiger t.b.v. het behandelen van douane zaken. Onze declaranten beschikken over praktische vakbekwaamheid en zijn gediplomeerd.

Neem contact met TEAM Nouveau op als wij hierbij van dienst kunnen zijn.